Fruittaart van het seizoen
Met fruit kan je eindeloos variëren ❤️ De focus ligt op lokaal fruit van het seizoen, op één uitzondering na waarbij we de citroenen van Paco in de spotlight zetten. Momenteel zijn er volgende 4 opties:
appelgalette met vanille-amandelvulling en coulis van kamille
- september t.e.m. maart
- allergenen: amandelen
- Eens zin in iets anders met appels? Dan is deze taart ideaal: de vulling wordt royaal op smaak gebracht met vanille en een scheutje kamille-coulis maakt het helemaal af.
- Vers uit de oven is dit gebak overheerlijk, maar wie weinig tijd heeft kan 'm ook vooraf maken en ofwel op kamertemperatuur serveren ofwel terug eventjes opwarmen.
rabarbergalette met frangipane en abrikozencoulis
- april t.e.m. juni
- allergenen: amandelen
- We vullen de klassieke rabarber-frangipane-combinatie aan met een vleugje abrikoos, een minder gekende maar heerlijke combinatie.
open taart met vanillepudding en zomerfruit
- juni t.e.m. september
- allergenen: amandelen
- Welk fruit er op de taart komt wordt bepaald door wat er op dat moment op de velden van de bioboeren rijp is. In juni zijn dat meestal enkel aardbeien, maar later op het seizoen zien we ook frambozen, rode bessen etc. verschijnen.
citroen - meringue taart
- Jaarrond beschikbaar.
- allergenen: amandelen
- Wie liever vanilleslagroom i.p.v. meringue heeft kan daarvoor kiezen.
- Een fijne taart voor mensen die graag met de spuitzak werken of willen oefenen.
Momenteel bevatten alle bovenstaande fruittaarten nog amandelen. Er wordt gewerkt aan een amandelvrij alternatief. Verder geen andere allergenen, dus glutenvrij, lactosevrij etc.