Allergievriendelijk gebak
Op het ritme van de seizoenen
Atelier Sablé is ontstaan vanuit een zoektocht naar duurzaam dessert en gebak, zonder in te boeten aan smaak. Vanuit duurzaamheidsperspectief is het gebak dan ook 100 % plantaardig en zet ik lokaal seizoensfruit in de hoofdrol: quasi al het fruit en groenten komt van Belgische bodem, in de winter vul ik het lokaal fruit aan met biofruit uit Zuid-Europa.
Plantaardig & glutenvrij
Als geboren wereldverbeteraar hou ik van allergievriendelijk eten. Ik vind het echt fijn als ik weet dat ook mensen met een bepaalde voedselintolerantie mijn gebak kunnen eten, sterker nog: dat het ook echt lekker is. De volgende officiële allergenen worden niet in het gebak gebruikt: gluten, sesam, pinda en uiteraard geen dierlijke allergenen. Dit maakt het gebak meteen lactosevrij. De gerechten kunnen echter wel sporen van deze allergenen bevatten. Heb je een vraag over het gebak? Lees eerst even de veelgestelde vragen (FAQ). Nadien nog een vraag? Contacteer me en we bekijken of er iets kan worden aangepast.
Wie bakt?
Waar ophalen?
Hallo, ik ben Griet en mijn passie is het creëren van plantaardig allergievriendelijk dessert vol smaak. Na 9 boeiende jaren in het educatief team van Technopolis gooide ik het roer om zodat ik me daar volledig op kon focussen. Ik ben ervan overtuigd dat samen eten en samen vieren mensen verbindt, iets waar ik met plezier aan bijdraag.
Momenteel bak ik vanuit de keuken van verpakkingsvrije winkel Kabas in Mechelen in beperkte hoeveelheden (Keizerstraat 17, 2800 Mechelen). In eerste instantie is dat dan ook het afhaalpunt, maar op termijn komen er nog andere afhaallocaties bij. Ondertussen bouw ik aan mijn eigen atelier in Mechelen.
Wil je op de hoogte blijven van al het lekkers? Schrijf je dan in voor onze seizoensgebonden nieuwsbrief (3 à 4 x per jaar) of de socials.