Oeps, deze browser wordt niet meer ondersteund.
Verouderde browsers kunnen jouw computer blootstellen aan veiligheidsrisico's. Om de beste ervaring te krijgen met het gebruik van onze site, kan je best werken met een nieuwere browser. Klik op één van de icoontjes om een nieuwe browser te installeren.
Atelier Sablé - vegan en allergievriendelijke desserts

Zuid-Europees biofruit via The Food Hub

In de winter en lente vul ik het lokaal biofruit aan met Zuid-Europees fruit viaThe Food Hub, een groothandel van Zuid-Europese biologische producten zoals fruit en noten. Het fantastische is dat de landbouwer zelf zijn prijs bepaalt en dat er enkel geplukt wordt wat door de Belgische afnemers besteld wordt. Boeren worden dus niet onder druk gezet door grotere concerns om aan onrealistisch lage prijzen te moeten verkopen. 

 

De biologische citroenen voor de citroencake van het atelier komen meestal van de boomgaarden van Paco in het Spaanse Malaga. Paco was één van de landbouwers die in de herfst van 2024 het zwaarst getroffen werd door de overstromingen in Spanje. Elke citroencake brengt dus niet alleen een streepje Spaanse zon tot in ons soms druilerige België, maar steunt de landbouwers die dag en nacht voor ons eten paraat staan en hun boomgaarden en velden met veel liefde bio(dynamisch) verzorgen.

 

Verder is het elk jaar rijkhalzend uitkijken naar de start van de appelsienen: het atelier verwerkt hun zeste in hemelse sinaasappelblondies en het sap in een tongstrelende sinaasappelpudding verstopt in een cacaokorst en bedekt met een laagje zachte vanilleslagroom. Smakelijk!

 

Atelier-Sabl-Mechelen-vegan-glutenvrij-taart-appelsienpudding-doorsnede
Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit, sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua.
Atelier Sablé - vegan en allergievriendelijke desserts